Δευτέρα, 26 Μαΐου 2008

Κείμενο γραμμένο σε γραφή Braille


Λύση προβλήματος (έξι φίλοι...)

Λύση

Τα χρήματα που είχαν ήταν λιγότερα κατά 12 € από την αξία 6 εισιτηρίων θεάτρου ή ακριβώς με την αξία (4*6)=24 εισιτηρίων κινηματογράφου. Αγόρασαν 18 εισιτήρια κινηματογράφου και τους περίσσεψαν 30 € και συνεπώς η αξία (24-18)=6 εισιτηρίων κινηματογράφου ήταν 30 €. Άρα το 1 εισιτήριο κινηματογράφου κόστιζε 30:6=5 €.
Άρα οι 6 φίλοι είχαν 5*24=120 € και το εισιτήριο του θεάτρου κόστιζε
(5*4)+2=22 €

Πέμπτη, 15 Μαΐου 2008

Πρόβλημα για λύση

Πρόβλημα για λύση

Ένα παλαιό πρόβλημα που θυμήθηκα. (Να λυθεί και αυτό με πρακτική αριθμητική).

Έξι φίλοι είχαν όλοι μαζί ένα ποσό χρημάτων και αποφάσισαν να πάνε όλοι μαζί να διασκεδάσουν. Αποφάσισαν να πάνε στο θέατρο, αλλά δεν τους έφταναν τα χρήματα που είχαν, τους έλλειπαν 12 €. Για το λόγο αυτό πήγαν στον κινηματογράφο και πήραν μαζί και τις γυναίκες τους και τρία φιλικά ζευγάρια. Όταν πλήρωσαν τα εισιτήριά τους, τους περίσσεψαν και 30 €. Η τιμή του εισιτηρίου του θεάτρου ήταν 4 φορές μεγαλύτερη από την τιμή του εισιτηρίου του κινηματογράφου και ακόμη 2 €. Ζητείται:
1ο) πόσα χρήματα είχαν και
2ο) ποια η τιμή του κάθε εισιτηρίου.

Πρόβλημα για λύση

Σε μια αυλή είναι 11 ζώα πρόβατα και κότες. Όλα μαζί έχουν 26 πόδια. Πόσες είναι οι κότες και πόσα τα πρόβατα; (Να λυθεί με πρακτική αριθμητική)

Τετάρτη, 14 Μαΐου 2008

Τρίτη, 13 Μαΐου 2008

ΕΡΠΕΤΑ

Αξιοθέαταhttp://www.sch.gr

Φωτογραφίες

ΕΡΠΕΤΑ

Ερώτηση:
Γιατί τα ερπετά δεν επωάζουν τα αυγά τους;